WordPress Hızlandırma Site Hızı Arttırma Rehberi

wordpress hız optimizasyonu

WordPress SEO optimizasyonu söz konusu olduğunda web site hızı üstünde en çok durulması gereken konulardandır. WordPress hızlandırma konusunda yapabileceğiniz çok sayıda iyileştirme vardır. Sizlere WordPress site hızı arttırma konusunda vereceğimiz bilgiler, web sitelerinizin uçuşa geçmesini sağlayacak.

Hızlı yüklenen web sayfalar, kullanıcı deneyimini iyileştirir. Bu da doğal olarak sayfa görüntülemelerini arttırır. Web site yükleme hızı bir sıralama faktörü olduğu için hızlı yüklenen web sayfalar serp sonuçlarında daha iyi sıralama alır.

İçindekiler:

Site Hızı Neden Önemlidir?

Yapılan araştırmalara göre, kullanıcılar yavaş açılan web sayfaların açılmasını beklemeden terk etmektedir. Web sitenizin açılış hızında meydana gelen 1 saniyelik gecikme %10 civarında kullanıcı kaybı yaşamanıza neden olabilir.

Google arama motoru algoritmasında yapılan değişiklikle birlikte, web site hızı sıralama faktörü haline geldi. Eğer yavaş açılan bir web siteniz varsa bu durum negatif sinyallere neden olacağı için sıralama kaybı yaşamanız muhtemeldir.

Yüksek kullanıcı deneyimine sahip web siteler oluşturmak ve büyük kullanıcı kitlesine ulaşmak istiyorsanız web sitenizin hızlı açılması gerekmektedir. Aksi takdirde ne kadar kaliteli içerik hazırlarsanız hazırlayan yüksek organik trafiğe ulaşmanız mümkün olmayacaktır.

WordPress Web Site Hızı Nasıl Kontrol Edilir?

Bazı web site sahipleri sadece web sitelerine bireysel olarak giriş yapar ve web sitelerinin hızlı olduğunu düşünürler. Ancak iş analiz yapmaya geldiği zaman ciddi anlamda hız problemi yaşadıklarını öğrenirler.

Web sitenizi hızlı hissetmenizin en büyük nedeni şüphesiz tarayıcınızın önbellek yapmış olmasıdır. Web sitenize ilk defa girecek olan bir kullanıcıda tarayıcı önbelleği olmadığı için ciddi anlamda yavaş açılabilir. Bu yüzden bireysel gözlemlerinizi bir kenara bırakıp web site hızını belirlemenize yardımcı olan araçlardan yararlanmalısınız.

Google pagespeed

Web site hızınızı öğrenmek için PageSpeed Insights aracını kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu araç sayesinde web site yükleme hızınızı öğrenebileceğiniz gibi gerekli olan iyileştirmeler konusunda da bilgi alacaksınız.

Google yetkilileri ideal web site yükleme hızının 2 saniyenin altında olması gerektiğini belirtiyor. Bu yüzden açılış hızınızı 2 saniyenin altında olmasına dikkat edin. Elbette daha da hızlı yüklenmesi SEO açısından artı puanların hanenize yazılmasını sağlayacaktır.

Web site hızınızı kontrol etmek için ayrıca GTmetrix ve Pingdom gibi sayfalardan da yararlanabilirsiniz.

WordPress Web Sitenizi Neler Yavaşlatır?

PageSpeed Insights aracını kullanarak web site hız testini yaptıysanız sistem size yavaşlığın nedeni hakkında birçok bilgi verecektir. Ancak bu konularla yeni ilgilenmeye başlıyorsanız büyük ihtimalle bir şey anlamayacaksınız.

Bunu bildiğimiz için sizlere, öncelikli olarak web site hızının düşük olmasının belli başlı nedenlerinden bahsetmek istiyoruz:

  • Web Barındırma: Burada kastığımız kullandığınız hosting ve sunuculardır. Eğer hosting yapılandırması doğru değilse bu durum web sitenizin yavaş açılmasına neden olabilir.
  • WordPress Yapılandırması: Web sayfaların hızlı açılması için WordPress sisteminin sayfaları önbelleğe alınmış halde sunması gerekmektedir. Önbellek sistemi yoksa WordPress yapılandırması yanlış yapılmış diyebiliriz.
  • Sayfa Boyutu: Özellikle içeriklerde yer alan resimler sıkıştırılmadıysa sayfa boyutu bir hayli yüksek olacaktır. Resimler optimize edildikten sonra yüklenmelidir.
  • Eklentiler: Kötü kodlama sistemine sahip eklentiler sunucuda yük oluşturarak web sitenin yavaş açılmasına neden olur. Yüksek web site yükleme hızı için temiz kodlamaya sahip eklentiler kullanılmalıdır.
  • Harici Komutlar: Kullanıcı takip araçları, web siteye eklenen reklamlar, harici yüklenen yazı tipleri web site performansının düşmesinde büyük etkiye sahiptir.

An itibariyle bir WordPress sitenin yavaş yüklenmesine neden olabilecek faktörleri öğrenmiş bulunuyorsunuz. Şimdi bu olumsuzlukları ortadan kaldırıp yüksek yükleme hızına sahip sayfaları nasıl oluşturabileceğinizi öğreneceksiniz.

Kodlama Olmadan WordPress Sitenizi Hızlandırma

Konuya kodlamalar dahil olduğunda WordPress siteleri hızlandırmak korkutucu hale gelebiliyor. Özellikle bu konuda yeni olan kişiler kodlamaları görünce web site hızlandırma işlemini yarıda bırakabiliyor.

Şimdi sizlere hiçbir kodlamaya gereksinim duymadan web sitenizi nasıl hızlandırabileceğinizi anlatacağız. Verdiğimiz bilgileri uygulamanız halinde açılış hızındaki değişim sizi hayrete düşürecek.

WordPress Önbellek Eklentisi Kurun

Önbelleğe alınmayan tüm WordPress sayfaları dinamik yapıdadır. Yani her kullanıcı için tüm sayfalardan tekrardan oluşturulur. Şüphesiz bu durum ciddi sunucu yükünün oluşmasına ve site yükleme hızının düşük olmasına neden olur.

Bu durumdan kaynaklı sayfa yükleme hızı düşüklüğü yaşamamak için önbellek eklentileri kullanılmalıdır. Hata bu kesinlikle bir zorunluluk haline gelmiştir.

WordPress önbellek eklentisi kullanmanız durumunda sayfa yükleme hızı 5 kata kadar artış gösterecektir.

En çok tercih edilen WordPress önbellek eklentileri:

  • WP Rocket
  • WP Super Cache
  • W3 Total Cache
  • WP Fastest Cache

Bu WordPress önbellek eklentilerinin birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Yapımcısının Türk olmasından ve başarılı işlere imza atmasından dolayı WP Fastest Cache eklentisini kullanmanızı tavsiye ederiz.

WP Fastest Cache eklenti ayarlarının kolay olması işlerinizi büyük oranda hızlandıracak. WP Fastest Cache eklentisiyle ilk defa karşılaştıysanız aşağıdaki resimde yer alan eklenti ayarlarını yapmanız yeterli olacaktır. Ekstra olarak başka hiçbir ayara gereksiniminiz yoktur.

wp fastest cache ayarları

Diğer önbellek eklentileri WP Fastest Cache eklentisine oranla daha karmaşık ayarlara sahiptir. İlgili eklentilerin ayarlarını da en kısa sürede ele alacağız.

Maksimum performans artışı için önbelleğe alma eklentilerini CloudFlare veya Sucuri gibi bir web uygulaması güvenlik duvarıyla birleştirebilirsiniz. Yapacağınız bu uygulama daha yüksek sayfa yükleme hızına ulaşmanızı sağlayacaktır.

Resimleri Hız İçin Optimize Edin

WordPress hızlandırma konusunda atacağınız en önemli adımlardan birisi de resim optimizasyonudur. Resimler, okuyucuyu web sitede tutma konusunda çok etkilidir. Bu yüzden resimlerden vazgeçemeyiz. SEO uyumlu içerik üretmek için resimlerden vazgeçemesek de kesinlikle hız için optimize etmeliyiz.

WordPress hız sorunlarının en başında görseller yer alır. Resimlere hiçbir müdahalede bulunmadan içeriklerinize eklemeniz web sayfa boyutunun ciddi oranda artmasına neden olur.

Bu yüzden resim kalitesini düşürmeden görsellerin boyutlarını düşürücü yönde müdahaleler yapmanız gerekiyor.

Web sitenizde kullanacağınız resimlerin uzantıları da görsel boyutlarını direkt olarak etkiler. Örneğin PNG uzantılı resimler JPG uzantılı resimlere oranla daha büyük boyuta sahiptir. PNG görsellerin web site hızını düşürmesinin temel nedeni budur. Bu yüzden mümkün olduğunda resimlerin JPG uzantılı olmasına dikkat edilmelidir.

Herhangi bir eklenti kullanamadan görsel boyutlarını küçülmek için tinypng.com web sitesini kullanabilirsiniz. Buradan görsel kalitesi bozulmadan resim boyutunu küçültmeniz mümkün.

Tinypng resim boyutu

Eğer photoshop gibi görsel düzenleme programlarını kullanmayı biliyorsanız, sav efor web gibi özellikleri kullanarak resim boyutunu kaliteyi düşürmeden düzenlemeniz mümkün.

Web sitede gösterilen resim boyutu ile sunucuda yer alan resim boyutunun aynı olmasına dikkat edin. Normalde 685×300 piksel olarak gösterilen bir görselin 1200 piksel gibi boyutlarla sunucuya yüklenmesi site hızının düşmesine neden olur. Bunu yaşamamak için sunulan resim boyutu ile yüklenen resim boyutunun eş olmasına dikkat edin.

Regenerate Thumbnails

Bu güne kadar çok sayıda içerik oluşturup bu tarz bir şey yapmadıysanız resimleri elden geçirmek zor olabilir. WordPress uzmanları bunu düşünerek Regenerate Thumnails eklentisini geliştirmiş. Bu eklentiyi kullanarak tüm resimlerin boyutunu sunulan boyutlara göre optimize etmeniz mümkün. Ayrıca bunu sadece 1 tuşla yapacak olmanız sizi memnun edecek.

Lazy Load

Ayrıca web sayfasında aşağıya inildikçe resimlerin yüklenmesini sağlayın. Bu özellik Lazy Load olarak isimlendirilmektedir. Genelde WordPress temalarında yer alan bir özelliktir. Ancak bu özelliğe sahip bir WordPress temasına sahip değilseniz Lazy Load eklentisini kurarak Lazy Load özelliğini aktif edebilirsiniz.

WordPress Sitenizi Güncel Tutun

WordPress, en çok sistem güncellemesi alan CMS sistemidir. Yapılan güncellemeler sadece yeni özellikler eklemek için değildir. Güncellemeler ayrıca açıkları kapatmak ve hataları gidermek için de yapılır. Bu yüzden hem WordPress sistemi hem de kullanılan temalar ve eklentiler sürekli olarak güncel tutulmalıdır.

WordPress sistemini, tema ve eklentileri güncel tutmamanız halinde web siteniz saldırılara açık hale gelebilir. Bunu yapıp yapmamak tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

Güncel wordpress

Yapılan güncellemeler özellikle Google algoritma değişiklikleri de hesaba katılarak yapılıyor. Site WordPress site hızınızın yüksek olması ve güvenli olması için sistemle alakalı güncellemeleri sıklıkla kontrol edin.

Arka Plan İşlemlerini Optimize Edin

WordPress’teki arka plan işlemleri, WordPress sitenizin arka planında çalışan planlanmış görevler olarak tanımlanabilir. Özellikle web site yedeği almak için kullanılan eklentiler arka planda daimi olarak çalışarak web site hızının ciddi anlamda düşmesine neden olabilir.

Eğer WordPress yedekleme eklentisi kullanıyorsanız, yedekleme işlemi için ayarlar yapın. Örneğin yedeklemeyi hafta 1 yapması yeterli olacaktır. Bu tarz tanımlamalar sayesinde arka plan çalışma yükünü büyük ölçüde azaltabilirsiniz. Bu da şüphesiz daha hızlı bir WordPress sistemine sahip olmanızı sağlayacak.

Ana Sayfa ve Arşivlerde Özet Kullanımı

Varsayılan WordPress ayarlarında, ana sayfanızdaki ve arşivlerinizdeki her makalenin tam içeriği görüntülenir. Bu durum ana sayfanızın, kategorilerinizin, etiketlerinizin ve diğer arşiv sayfalarınızın daha yavaş yükleneceği anlamına gelir.

Bu sayfalarda makalelerin tamamını göstermenin bir diğer dezavantajı, kullanıcıların asıl makaleyi ziyaret etme ihtiyacı duymamasıdır. Zaten ilgili sayfalardan içeriğin tamamına ulaşmıştır.

Bu durum kullanıcıların sayfalarda geçirdiği zamanın düşmesine neden olarak negatif SEO puanlarının oluşmasına neden olur. Arşiv sayfaları için yükleme sürelerinizi hızlandırmak için sitenizi tam içerik yerine özet gösterecek şekilde ayarlamalısınız.

Wordpress okuma ayarları

Bunun için WordPress admin paneline giriş yapın. Daha sonra Ayarlar > Okuma bölümüne geçin. Burada yer alan Akıştaki her bir yazı için dahil edin kısmını özet yapın. Artık web siteniz eskisine oranla daha hızlı açılacaktır. Bunun ayrıca SEO açısından önemli olduğunu unutmayın.

Yorumları Sayfalandırın

Çok fazla yorum alan bir web siteye sahipseniz, bu durum içeriklerinize ciddi anlamda büyük ilgi olduğunun göstergesidir. Ancak yapılan yorumların web sitenizin hızını düşürme potansiyeli olduğunu biliyor musunuz?

Yorum kaynaklı web site hızının düşmesini engellemek için WordPress admin panelini kullanarak yorumları sayfalara bölebilirsiniz.

Wordpress yorum sayfalandırma

Bunu yapmak için Ayarlar > Tartışma bölümüne geçin. Yorumları sayfalara ayır seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyin. Bu işlem sonrasında yorumlarınız belirttiğiniz değerlere göre sayfalara ayrılacaktır.

CDN Kullanımı

WordPress sitenizi CDN kulanarak hızlandırmanız mümkün. CDN kullanımı wordpress site hızlandırma işlemini etkileyen kritik şeylerden birisidir. Özellikle görsel ağırlıklı bir web siteniz varsa CDN kullanımı yüksek WordPress hızı için bir zorunluluktur.

Web siteniz Türkiye lokasyonlu bir sunucuda barınıyor olsun. Web sitenize Pakistan’dan bağlanan bir kullanıcıyla Türkiye’den bağlanan bir kullanıcı farklı açılış hızlarıyla karşılaşılır. Bu durum lokasyonla alakalıdır.

CDN sistemi kullanırsanız, web sitenizde yer alan görseller dünyadaki çeşitli sunuculara dağıtılır. Kullanıcıdan gelen konum bilgisine göre en yakın sunucuda yer alan görselleriniz ilgili kullanıcıya sunulur. Bu sistem sayesinde Pakistan’dan web sitenize giriş yapan kullanıcıyla Türkiye’den giriş yapan kullanıcı eşit derecede site hızıyla karşılaşır.

Görsel yönü ağırlıkta olan bir web siteniz varsa büyük ihtimalle bu güne kadar WordPress site hızı arttırma konusunda başarılı olamadınız. Bir de CDN kullanmayı deneyin. Aradaki fark sizi hayrete düşürecek.

Video ve Ses Dosyalarını Sunucunuza Yüklemeyin

Ses ve video dosyalarını direkt olarak sunucunuza yüklemek yerine Youtube gibi video barındırma hizmetlerinden yararlanın.

Video ve ses dosyalarını sunucunuzda barındırmanız büyük bant genişliğine neden olacaktır. Bu durum yüksek barınma hizmeti ödemenize neden olabilir. Ses ve video dosyaları büyük olduğu için web site yedeğini almak da sorun haline gelecektir.

Bunu yapmak yerine YouTube, Vimeo, DailyMotion, SoundCloud vb. platformlardan yararlanabilirsiniz.

Youtube sistemine yüklemenize rağmen videolar site hızının düşmesine neden olacaktır. Bunun önüne geçmek için videolarınıza DEFER özelliği eklemek yerinde bir karar olacaktır.

Tema Seçimi

Wordpress tema seçimi

WordPress site hızı sorunları büyük oranda yanlış temanın seçilmesinden kaynaklanır. Seçilen tema WordPress site hızı arttırma konusunda büyük etkiye sahip olduğu için tema seçiminde dikkatli olunmalıdır.

Tema seçimi yaparken hız kadar temanın içeriklerinize uyumlu olup olmayacağına da odaklanmalısınız. Bu güne kadar çok sayıda tema denedik ve bu konuda deneyim kazandık.

Bu doğrultuda sizlere mythemeshop.com web sitesinde yer alan temaları tavsiye edebiliriz. Hız optimizasyonu iyi olan bu temalar büyük oranda işinizi görecektir.

Hızlı Eklentiler Kullanın

Kötü kod yapısına sahip olan WordPress eklentileri, sunucu bazlı şişkinliklerin yaşanmasına neden olur. Elbette çeşitli eklentileri kullanmaya gereksiniminiz vardır. Ancak elinizden geldiğince hızlı eklentiler kullanmaya özen gösterin. Özellikle eklentilerin temiz kodlamaya sahip olmadığını inceleyin.

Size yardımcı olacağını düşündüğüm bazı en iyi WordPress eklentilerini sunmak istiyorum. İhtiyaçlarınız doğrultusunda aşağıda yer alan eklentileri kullanabilirsiniz.

Aşağıda, en yaygın WordPress eklenti kategorileri için seçimlerimizden bazıları verilmiştir.

  • WPForms: WordPress için en hızlı ve SEO dostu iletişim formu eklentisidir.
  • Rank Math: Web site SEO optimizasyonu konusunda yardım alabileceğiniz eklentidir.
  • Akismet: WordPress sisteminde gelen yorum saldırılarını önlemek için kullanılabilir.

Bu eklentiler birçok konuda size yardımcı olacaktır. Önbellekleme harici olarak bu eklentileri kullanmanız, birçoğunuz için yeterli olacaktır. Başka bir eklentiye gereksinim duymayacağınız inancındayım.

HTTP İsteklerini Azaltın

Bazı WordPress eklentileri veya WordPress temaları, harici yani site dışı kaynaklardan dosya yüklemesi yapabilir. Bu tarz sınırlı sayıda veriyi kullanmak sorun değil ancak harici isteklerin hızı etkilemeyecek şekilde optimize edilmiş olması önemlidir.

Ancak web siteniz önemli önemsiz birçok şeyi harici http isteği olarak yapıyorsa, bu durum hızın düşmesine neden olacaktır.

Site içi http isteklerinin yüksek olması da yavaşlamaya neden olur. WordPress hızlandırma hususunda üstünde durulması gereken bir konudur.

Örneğin web sitenizde birden fazla CSS ve Javascript dosyasının yer alması http isteği sayısının artmasına neden olur. Bu tip durumlarda CSS ve Javascript dosyaları birleştirilerek sıkıştırılmalıdır.

Böyle bir sorununuz varsa Autoptimize WordPress eklentisini kullanabilirsiniz.

Autoptimize Ayaları

Yukarıdaki görselde Autoptimize ayarları yer alıyor. Bu eklenti bazı web sitelerde çeşitli bozulmalara neden olabilmektedir. Eğer bu eklentiyi kullanmayı düşünüyorsanız eklentiyi aktif etmeden önce web sitenizin sağlıklı bir yedeğini almayı ihmal etmeyin.

Tüm bunları temanızda yer alan Functions.php dosyasına ekleyeceğiniz kodlarla da yapabilirsiniz. Yani aslında eklenti kurulmadan da bazı şeyler yapılabilir. Ancak functions içerisine eklenen kodlar kimi zaman çeşitli hataların oluşmasına neden olabiliyor. Bu yüzden eklentiyle yapılması taraftarıyız.

WordPress Veritabanını Optimize Edin

WordPress kullanılmaya başlandıktan sonra veritabanınızda bir daha gereksinim duymayacağınız çok sayıda bilgi yer alacaktır. Bu gereksiz bilgilerden kurtulup veritabanını rahatlatmak için veritabanı optimize edilmelidir.

Alanında uzman kişiler bunu manüel olarak yapabileceği gibi eklenti kurarak da yapılması mümkündür. WP-Sweep eklentisini kurarak veritabanı optimizasyonunu yapabilirsiniz.

wp sweep

Bu eklenti kullanılmayan eklentileri, kullanılmayan etiketleri ve kullanılmayan birçok öğeyi silerek veritabanını rahatlatacaktır.

İçerik Revizyonlarını Sınırlandırın

İçeriklerinizi değiştirip tekrardan yayına aldığınız zaman içerik revizyonu kaydı meydana gelir. Özellikle içeriklerinde irili ufaklı sürekli değişiklik yapan kişilerde ciddi revizyon kayıtları meydana gelir. Bu durum veritabanı sorgularının artmasına neden olacaktır.

WordPress sisteminde her içerik için saklanan revizyon sayısını değiştirmeniz mümkün. Aşağıda yer alan kodu wp-config.php dosyasına eklemeniz revizyon kayıt sayısını 4 sınırlamanızı sağlayacaktır.

 define( 'WP_POST_REVISIONS', 4 );

Her ihtimale karşı, ilgili kodun eklemesini yapmadan önce yedekleme yapmayı ihmal etmeyin.

Özellikle kaliteli içerik hazırlayanların en büyük sıkıntı içeriklerinin çalınmasıdır. Özellikle bazı kişiler sizden çaldıkları içerikleri yayımlarken görsel öğeleri kendi sunucusuna eklemek yerine web sitenizde yer alan URL’leri kullanır.

Bu durum bant genişliğinizin başka siteler tarafından tüketilmesine neden olur. Başka web sitelerin içeriklerinizde yer alan öğeleri direkt olarak kullanmalarını engellemek için .htaccess dosyanıza aşağıda yer alan kodu ekleyin.

 #disable hotlinking of images with forbidden or custom image option
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?seosefi.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

Seosefi.com’u kendi alan adınızla değiştirmeyi unutmayın. Aksi halde ekleyeceğiniz bu kod hiçbir işe yaramayacaktır.

En Son PHP Sürümünü Kullanın

WordPress PHP programlama dilinde çalışmaktadır. Eğer sunucunuzda PHP’nin eski sürümü yer alıyorsa bu durum web sitenizin yavaş açılmasına neden olabilir.

PHP sürümünde yapılan güncellemeler sayesinde her zaman yüksek hız hedeflenmiştir. Bu yüzden her daim en son PHP sürümünün kullanılması gerekmektedir.

Eğer sisteminizde düşük PHP sürümü varsa ve yükseltme istiyorsanız sunucu tedarikçinizle görüşün. PHP sürümünün eski olduğunu, en son sürüme güncellenmesini istediğinizi belirtin.

PHP Önbellekleme

PHP altyapısına sahip olan tüm web sitelerde .htaccess dosyasına aşağıda ki kodu ekleyebilir ve site hızını görülür düzeyde arttırabilirsiniz.

## EXPIRES CACHING ##

ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access 1 year"
ExpiresByType image/jpeg "access 1 year"
ExpiresByType image/gif "access 1 year"
ExpiresByType image/png "access 1 year"
ExpiresByType text/css "access 1 month"
ExpiresByType application/pdf "access 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "access 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access 1 year"
ExpiresDefault "access 2 days"

## EXPIRES CACHING ##

GZIP Sıkıştırmayı Etkinleştirin

GZIP sıkıştırma işlemi, bilgisayarlarda yapılan sıkıştırma işlemiyle neredeyse aynıdır. Sunucunuzda yer alan dosyaları sıkıştırıp web site hızını arttırmak için GZIP sıkıştırma etkinleştirilmelidir.

GZIP sıkıştırma aktif değilse .htaccess dosyasına aşağıda yer alan kodu eklemeniz yeterli olacaktır. Özellikle mobil sitenizde ciddi hız artışı meydana gelecektir.

AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript

WordPress hızlandırma konusunda bir hayli detaylı bilgiye ulaşmış bulunuyorsunuz. WordPress site hızı arttırma hususunda kendinizde olan eksikleri gördüyseniz gerekli optimizasyonları yapmak adına bu içeriği rehber edinebilirsiniz.

Author:
SEO ve Dijital Pazarlama Ajansı
Comments
  • Upgo’dan bir efsane içerik daha arkadaşlar kalitenizi her halikarda belli ediyorsunuz. Türkiye’nin gururusunuz sizi takip etmek büyük bir keyif

  • WordPress sitem için adım adım yaptım dediklerinizi sayfa hız puanım yükseldi teşekkürler.

  • Hem htaccess dosyasını oluşturdum hem de paylaştığınız kodları ekledim. Cloudflare kullanıyorum etkileyecek mi performans ve diğer unsurlar açısında bakıp göreceğim. Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif Al

Bize projenizi anlatın. En kısa süre içerisinde tarafınıza dönüş yapacağız.